Postavljanje keramičkih pločica na linoleum

Share

Keramičke pločice mogu se postaviti na mnoge materijale. Ali da li će postavljanje keramičkih pločica preko linoleuma biti problem? To je dobro pitanje, a odgovor je … ovisi!

Vjerojatno najvažniji korak u uspješnom postavljanju pločica je priprema podloge – površine preko koje će pločice biti položene. Uštedite vrijeme i novac pravilnom pripremom podloge, tako da je čvrsta i pravog materijala. Podloga mora biti ravna, čvrsta, glatka i čista. Postavite pločicu preko gipke površine, i možete očekivati probleme. Svaki korak će uzrokovati pucanje ljepila, a možda će čak puknuti pločice.

Postavljanje keramičkih pločica na linoleumMožete postaviti pločice preko raznih površina uključujući linoleum ili vinil. Pločice su također postavljenje često preko starih pločica, drvenih podova, opeke i knaufa. Dokle god je površina ravna, čvrsta, glatka i čista možete ju iskoristiti za poglogu. Ali neke površine se moraju odgovarajuće pripremiti i mora se upotrijebiti odgovarajuće ljepilo. Prodavač pločica može Vam često pomoći u tim odlukama.

Keramička pločica preko linoleuma je u redu ako je podloga glatka i čvrsto na mjestu. Određene vrste linoleumskih podova su napravljenje s jastučićima, tako da će se savijati. Ovi podovi neće biti dobri za polaganje pločica. Ovakav pod treba zacementirati ili ga maknuti.

Budite pažljivi pri uklanjanju starih elastičnih podova. Stari podovi sadržavali su azbest, što je naravno opasnost po zdravlje ako se vlakna ispuste u zrak. Jedini način da saznamo da li pod sadrži azbest je da su ga testiramo. No najbolji način je pretpostaviti da sadrži azbest, i postaviti pločice preko poda. Ako je pod labav, samo ga treba pokriti s šperločom ili zacementirati.

Postavljanje pločica preko linoleuma može biti odlično rješenje uz pravilnu pripremu i prava ljepila. Nakon što imate dobru podlogu, polaganje pločica je baš kao i na bilo koji drugi pod. To je često najbolji način da pokriju stariji elastični podovi.

Share