Odabir pravih pločica za kuhinju

Share

Ako planirate kuhinju preuređivati onda ste vjerojatno razmišlja li o pločicama. Bilo da ste planirali popločan pod ili nešto drugo, važno je da dobro razmislite prije kupnje, tako da dobijete točno ono što želite. Bacite pogled na ove savjete koji će vam pomoći kupiti prave kuhinjske pločice z Vas

1. Odlučite gdje želite pločice

Većina ljudi odluči se za popločan pod u svojim kuhinjama i često odabiru popločiti zid koji bi se mogao zamrljati radi lakšeg održavanja, ali jeste li znali da se također možete koristiti pločice na svojoj radnoj površini? Prije nego što počnete renoviranje napravite plan i odlučiti gdje je najbolje mjesto za pločice. Dobra ideja da se donesete doma uzorke ako Vam ih hoće dati ili posuditu u trgovini, tako da možete dobiti jasniju sliku o tome kako  će pločice koje ste odabrali izgledati u vašoj kuhinji. Imajte na umu keramičke pločice mogu biti sklone pucanja pa nisu idealne, ako mjesto pripreme hrane mjesta često koristite. Naravno da ih možete zamijeniti za 5-10 godina, ali to uzmite u obzir jer je lakše zamijeniti drvenu površinu nego postavljati pločice ponovo na šank.

2. Odaberite svoje materijale

Postoji toliko mnogo različitih pločica koje možete izabrati, uključujući keramiku, kamen, porculan, pa čak i staklene pločice. U principu je više uobičajeno za materijale kao što su staklo i porculan da se koriste na zidovima i kamenu ili keramici za podove, ali ima puno drugih materijala (ako imate veći budžet) koji bi mogli dati vašoj kuhinji jedinstven izgled. Možete čak i pokušati dizajniranje vlastitih pločice dodati osobni dodir na prostoru. Možete dizajnirati pločice na internetu kod nekih proizvođača uz određenu cijenu.

3. Postavite proračun

Neke vrste pločica mogu biti prilično skupe, ali to je obično zato što izgledaju tako dobro i trjati će do kraja Vašeg života. Ako želite stvarno dobru kuhinju u koju ćete godinama biti zaljubljenie onda je ulaganje u visoko kvalitetne materijala koje će trajati obavezno. S druge strane, ako imate ograničen budžet morate vagati između izgleda, kvalitete i cijene pločica.

4. Uzmite u obzir Vaš životni stil

Prije nego što se odlučite na pločice, vjerujte – želite uzeti u obzir svoj ​​životni stil. Ako volite kuhati puno ili ako Vam se obiteljski život najvećim dijelom odvija u kuhinji i blagovaoni, onda je dobra ideja da odaberete izdržljivije i trajnije pločice koje će podnijeti veći promet. Ako je vaša kuhinja prometna treba odabrati pločice koje je lako čistiti i tamnije boje koje ne pokazuju svaki djelić prljavštine.

5. Izaberite živahne boje za zid

Iako je najbolji izbor trajnosi kada je riječ o podnim pločicama, zidovi s udruga priča. Postoji tona dizajna i materijala koje možete izabrati, tako da možete osigurati da imate jedinstveni prostor.

Zaključak

Vaša kuhinja je restoran za vaše ljubljene. Članovi kućanstva  često će ući iz dvorišta ili garaže ravno u kuhinju .Dakle , vaše istraživanje prije toga će osigurati da odaberete savršenu kuhinjski pod i za izgled i za funkciju .“Izdržljiv i da se lako čisti“, dva su ključna čimbenika pri odabiru odličnog poda za svoju kuhinju.Kad je u pitanju izdržljivost i jednostavnost čišćenja, keramičke pločice definitivno odnose pobjedu . Osim što su vrlo pristupačna , ima ih  u beskrajnim bojama , veličinama, oblicima i s raznim uzorcima. To su opcije koje će vam pomoći stvoriti izgled koji želite . Možda ćete morati dodati prostirku radi udobnosti i kako bi se zaštitili od ozljeda pri mokrom podu.

Nemojte prestati osvajati prijatelje s detaljima u kući, pogotovo kada smo stvorili neke korisne savjete za pregled! Radije  nam se obratite ,s povjerenjem,  za dodatnu pomoć i savjete pri odabiru kako kuhinjskih podova, tako i svih ostalih podnih i zidnih obloga…

Share