Kako postaviti pločice rodbini?

Share

Zanimljivo pitanje. U principu kad ste majstor, najgore je postavljati rodbini jer ne smijete pogriještit niti malo, i morate napraviti zabadava ili za nižu cijenu. Obično upola+troškovi.

Evo moj brat kupio je stan i treba ga urediti. Sve pločice će trebati zamijeniti i postaviti skroz nove. Bit će dosta posla jer je teško reći kakva je podloga – vjerojatno će je trebati ravnati nakon skidanja postojećih pločica, pa će trebati dosta vremena da se sve to obavi “kak se spada”.

Inače izabrane keramičke pločice su od Gorenja, serija “Ema” u jednobojnoj morsko zelenoj podnoj verziji (postavljat će se dijagonalno) i dvobojnoj kombinaciji zidova s bordurama i s pločicama koje će imati intarzije (male slikice). Iako su same pločice, i podne i zidne, 55 kuna/m2, svaka bordura je 40 kuna i svka pločic s intarzijama košta oko 50 kuna.

Pokušao sam naći na internetu fotografije tih pločica, ali ih nema (ni kod Gorenja). Kad počnem postavljati dodat ću ovdje fotogafije i napraviti “update” ovog posta

Update

Teško radim pa se nisam sjetio dodati napredak radova. Sada je sredina ožujka. Sve živo sam porušio što se srušiti dalo. Čak sam uspoio postaviti zidne pločice u kuhinji. Zanimljiv izbor. Od našeg proizvođača pločica Modus Kermike. Pločice su “Broccato Bianco” (i pod će isto biti). Možete skinuti njihov katalog ovdje http://www.keramika-modus.hr/katalozi-k-23

Mnogi me pitaju gdje se može kupiti te pločice. Imate najmanje dva izbora. Jedan je Pevec, a derugi je Kodrić Silex (koji je u stvari produžena ruka Modus Kermaike – vlasnik je isti). Njihova trgovina nalazi se preko puta zatvora u Remetincu. Imaju i u Samoboru trgovinu (nema pojma gdje točno), malo guglajte i naći ćete njihov sajt.

Share