Čišćenje kuhinjskih podnih pločica na jednostavan način

Share

Čišćenje i održavanje pločica kuhinjskog poda ponekad postaje obeshrabljujući zadatak, jer vlasnici kuće ne znaju kako kvalitetno očistiti i oprati pločice. Kuhinjski pod zahtijeva redovito čišćenje i povremeno pranje jer na njega prije ili kasnije padne sve što se koristi u kuhinji. Svakim korakom također donosite prašinu i prljavštine koje čine pločice još više prljavima. Trebalo bi pomesti pod u kuhinji nakon kuhanja svakog obroka i oprati pod svaka dva tjedna. Za metenje poda, možete koristiti mekaniju metlu, a za pranje možete koristiti običnu toplu vodu. Redovitim pranjem i svakodnevnim metenjem možete vaš pod učiniti blještavo čistim.

Podne pločice za kuhinjuKad se pak pločice dosta uprljane, izbjeljivač s kiskom je najbolje rješenje jer nije otrovan i neće oštetiti boju pločica. Ovim se načinom možete riješiti tvrdokornih mrlja. Napravite otopinu izbjeljivača i poplavite vaše kuhinjski pod s tom otopinom. Ostavite nekih petnaest minuta prije pranja poda sa čistom vodom. Otopina će razmočiti sve mrlje i prašinu u petnaestak minuta. Brisanje mrlja i uklanjanje prašine nakon tog postupka će biti vrlo lako.

Moderne pločice zahtijevaju manje čišćenja zato što su vrlo otporne na vlagu, prašinu i razne prljavštine. Također mogu izdržati veća opterećenje, temperatura i otporne su na abraziju. Kada je u pitanju čišćenje poda, trebali staviti fokus na čišćenje linije fuge jer se tu prikupiti više prašine i prolivenih tekućina nego na samim podnim pločicama. Izbjeljivač s kisikom kao rješenje preporuča se za čišćenje podnih pločica jer također čisti i fuge. Ako nemate vremena ili ne želite potrošiti novac na izbjeljivač, možete pripremiti otopinu od toplu vodu i soli.

Prilikom postavljanja kuhinjskih pločica, trebalo bi napraviti fuge svjetlije boje, tako da možete vidjeti mrlje. Tamne fuge će sakriti mrlje. Kuhinjske podne pločice moraju konstantno biti čiste, inače će postati savršeno plodno tlo za razne bolesti, klice i bakterije. Čišćenje kuhnjskih podnih pločica nije težak zadatak, ai neće Vam uzeti previše vremena.

Share